Thermostaat van een douchepaneel verwisselen.

Handleiding thermostaat douchepanelen verwisselen.

Tips vooraf:

  • Zorg ervoor dat de watertoevoer is uitgeschakeld voordat u begint.
  • Til het paneel voorzichtig (bij voorkeur met handschoenen) van de wand en plaats het op een zachte of een beschermde ondergrond om beschadiging te voorkomen.
  1. Verwijder de thermostaatknop. Aan de onderzijde van de handgreep ziet u een afdekplaatje. Dit plaatje verwijdert u. U ziet dan een schroefje om de handgreep los te maken.
  2. Schroef vervolgens de metalen ring met de temperatuurweergaven naar van voren van het paneel. Hiervoor dient u de messing gekleurde ring  op de achterkant van het paneel los te maken, zodat u de ring  iets naar voren kan duwen uit de thermostaat.
  3. U ziet nu aan het eind van de schroefdraad, in een holte in de schroef, een inbusschroef. Als u het schroefje niet ziet heeft u de messing gekleurde ring waarschijnlijk niet ver genoeg naar achter geschoven.
  4. Draai de inbusschroef los. U kunt nu de thermostaat (eventueel met lichte druk) er uit duwen/trekken.
  5. Plaats de nieuwe thermostaat. U trekt de bovenste plastic ring met de temperatuur beperkende functie van de oude thermostaat en zet die op de nieuwe thermostaat .
  6. Alle hierboven genoemde stappen in omgekeerde volgorde herhalen.
  7. Sluit het water weer aan.

Let op: eerst de leiding spoelen voordat u het water aansluit. Dit  om achterblijvend of loskomend vuil en zand te verwijderen.

De waardering van www.sanitairkiezer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 936 reviews.