Nieuw toilet kopen? 5 praktische tips!

Een nieuw toilet kopen is niet iets wat u dagelijks doet. Veel mensen raken dan ook een beetje verward wanneer zij daadwerkelijk op zoek gaan naar een nieuw toilet. Wat is er ineens veel keuze! Die was er voorheen helemaal niet.. Tegenwoordig kunt u echt alle kanten op met het toilet.

Sanitairkiezer geeft u graag 5 praktische tips voor het aanschaffen van een nieuw toilet.

1. Een bidet kopen voor bij het toilet

Wilt u een bidet kopen? Dan is het goed om te weten dat dit vaak voor in de badkamer een betere optie is dan voor in de reguliere toiletruimte. In Nederland wordt er steeds vaker voor een bidet gekozen, vooral omdat de effectieve lichaamsreiniging erg aantrekt. Een bidet wordt natuurlijk gecombineerd met een staand of hangend toilet. Het is dan ook belangrijk om er goed op te letten dat deze twee goed bij elkaar passen.

2. Een staand toilet kopen

U kunt een staand toilet kopen voor zowel in de badkamer als in de toiletruimte. Het staand toilet is het meest gekozen toilet in nieuwbouwwoningen, waardoor de kans vrij groot is dat u er ook een in huis heeft. Wanneer u niet te veel geld wilt uitgeven, is het verstandig om een staand toilet te kopen als u uw huidige toilet wilt vervangen. Hiervoor zit de afvoer namelijk meestal in de vloer, waardoor u hier niets aan hoeft te doen. Wilt u en hangend toilet? Dan moet de afvoer worden verplaatst en moet u de vloer opnieuw betegelen.

3. Een urinoir kopen

Het kopen van een urinoir ligt niet direct voor de hand wanneer u een toilet voor in huis zoekt. Toch wordt het zeker wel gedaan, voornamelijk in grotere koopwoningen, waarin twee of meer toiletten in de ruimte worden geplaatst. Zoekt u naar een mooi en praktisch toilet voor de herenafdeling in uw bedrijfspand of uitgaansgelegenheid? Dan is een urinoir natuurlijk ook een prima keuze. Let hierbij wel goed op het design om zeker te zijn dat de boel in de toiletruimte netjes blijft.

4. Een hangend toilet kopen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een hangend toilet te kopen. Dit heeft vooral een praktische reden. De vloer onder het toilet kan volledig gedweild worden, ook onder het toilet. Daardoor is een hangend toilet  vooral een schone oplossing. Daarnaast vinden veel mensen het hangend toilet gewoonweg mooier. Gaat u een hangend toilet kopen? Let dan goed op de vormgeving, zodat u zeker bent dat deze goed aansluit bij de ruimte die u beschikbaar heeft. Heeft u nog een afvoer in de vloer? Dan moet er wel één en ander worden verbouwd voordat u een hangend toilet kunt plaatsen.

 

5. Hecht niet te veel waarde aan trends

U heeft een ruime keuze aan toiletten wanneer u een nieuw toilet wilt kopen. Jaarlijks komen er nieuwe designs bij. Het is aan te raden om niet te veel te hechten aan nieuwe trends, want trends gaan voorbij. Uiteindelijk wilt u jarenlang genieten van uw nieuwe toilet en niet alleen zo lang de trend aanhoudt. Ga daarom altijd uit van uw eigen smaak.

Een nieuw toilet kopen bij Sanitairkiezer

Wilt u een nieuw toilet kopen dat echt bij u en de betreffende ruimte past? Dan kunt u in ons assortiment zeker goede modellen vinden tegen een aantrekkelijke prijs. U kunt direct online uw bestelling plaatsen. Wilt u meer informatie of wenst u advies bij het uitzoeken van een nieuw toilet?  Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De waardering van www.sanitairkiezer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 936 reviews.