Sifon BD Dijon S-05L brons

Designsifon met lage beker

74,95

  • Binnen 48 uur verzonden
  • Aangetekend en verzekerd verzonden
  • Gemiddelde beoordeling 9.5

Sifon BD Dijon S-05L brons


Artikelnummer: Dijon S-05L mini, brons , 4013540 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Sifon, designsifon, waterafvoer, stankafsluiter, waterslot, zwanenhals

merk: BestDesign

type: Dijon

materiaal: messing

kleur: Sunny Bronze

  • De kleuren op de foto’s zijn bij benadering. Er kunnen aan deze fotokleuren GEEN rechten ontleend worden.
  • Wij adviseren: gaat u voor een bepaalde kleur? Koop dan alle benodigde artikelen van hetzelfde merk. Iedere leverancier heeft nl. zijn “eigen” kleur.

model: S-05L mini

Bijzonderheden van dit artikel

  • designsifon met een lage beker
  • inclusief muurbuis van 30cm en rozet

Maatvoering

  • 5/4” aansluiting
  • zie foto

Wat is een sifon?

Een sifon is een slim apparaatje dat helpt om water en andere vloeistoffen te verplaatsen in buizen, zoals die in badkamers en keukens. Stel je voor dat je een bad hebt en je wilt het water laten weglopen. Je draait de stop open en het water begint te stromen. Maar hoe komt dat water nou precies naar beneden en hoe zorgt een sifon ervoor dat het wegloopt?

Oké, laten we het eenvoudig houden. Een sifon lijkt een beetje op een kronkel in een slang. Als het water door de buis stroomt, komt het bij deze kronkel. Hier gebeurt iets magisch. Het water moet omhoog gaan en dan weer omlaag. Dit is hoe de sifon werkt.

Deze bocht in de buis zorgt ervoor dat er een zuigkracht ontstaat. Het water trekt als het ware aan de rest van het water achter zich aan. Hierdoor ontstaat er een soort treintje van watermoleculen die elkaar volgen. En zo blijft het water stromen, zonder dat je het hoeft te duwen of te trekken.

Nu komt het leuke gedeelte. Het water dat omhoog gaat, neemt een beetje lucht mee. Dit is belangrijk, want die lucht zorgt ervoor dat het water blijft stromen. Het is alsof de lucht het water een duwtje in de rug geeft, zodat het blijft bewegen.

Maar wat gebeurt er als al het water weg is? Als het water onderaan de sifon is en weer recht loopt, stopt de zuigkracht. Het treintje van watermoleculen stopt met rijden en het water houdt op met stromen. Dit betekent dat er geen water meer uit je bad loopt als je het niet meer nodig hebt.

Sifons zijn echt handig. Ze helpen ons om water weg te laten lopen zonder dat we er veel moeite voor hoeven te doen. Je vindt ze in allerlei plaatsen, zoals in toiletten, wastafels en badkuipen. Dus de volgende keer dat je water laat weglopen, weet je hoe een sifon je helpt!

Extra informatie

Lees voor u dit artikel monteert de handleiding voor het bevestigen van een sifon door. Wij maken het u natuurlijk zo makkelijk mogelijk.

 

 

sifon
Sifon BD Dijon S-05L brons