Soorten sanitair: wat valt er onder sanitair?

Er zijn veel soorten sanitair, maar wat valt er nu precies onder sanitair? Een goede vraag, waarop eigenlijk alleen een heel lang antwoord kan worden gegeven als we echt alle soorten sanitair willen benoemen. Willen we kort antwoord geven op de vraag ‘Wat valt er onder sanitair?’, dan kunnen we aangeven dat het eigenlijk alles is wat in een huis geplaatst wordt voor persoonlijke verzorging. Hierbij gaat het dus om zaken die in een woning worden geplaatst bij de bouw van de woning of bij een renovatie of verbouwing, dus zaken die vast zitten aan het huis. U kunt zich voorstellen dat de lijst producten die onder sanitair vallen hierdoor erg lang is. Denk onder meer aan badkamermeubels en spiegels. Sanitairkiezer geeft u inzicht in de 5 meest belangrijke soorten sanitair.

1. Kranen

Op de eerste plaats van meest belangrijke soorten sanitair, waarvan we er over het algemeen ook het meest vinden in huis, zijn de kranen. In elke woning zijn er eigenlijk minimaal twee aanwezig, namelijk eentje in de keuken en eentje in de badkamer. Daarnaast zijn veel woningen ook voorzien van een kraan in de toiletruimte en kunnen er zelfs nog meer kranen aanwezig zijn, zoals in een washok. Kranen zijn vanzelfsprekend onmisbaar voor de persoonlijke verzorging.

2. Toiletten

Er is uiteraard altijd minimaal één toilet aanwezig in een woning en veel eengezinswoningen beschikken over een tweede toilet op de bovenverdieping. Deze kan te vinden zijn in de badkamer, maar het komt zeker ook voor dat het toilet zich in een aparte ruimte bevindt op de bovenverdieping. Het is een belangrijke levensbehoefte om een toilet in de directe omgeving te hebben. Tegenwoordig valt de keuze steeds vaker op een hangend toilet.

3. Wastafels

De wastafel vinden we natuurlijk standaard terug in de badkamer. Het is dé plek waar we voor de nacht de tanden poetsen en nog even de handen wassen, en waar we in de ochtend vaak even het gezicht wassen om direct fris te zijn. Daarnaast kunnen er ook wastafels in de toiletruimte en een eventueel washok aanwezig zijn. Naast de standaard wastafels die vaak aan de muur worden bevestigd kennen we tegenwoordig ook de waskommen, die overigens zeer populair zijn. Uiteraard vallen ook waskommen en vrijstaande wastafels onder de diverse soorten sanitair.

4. Douches

Ook het tot de beschikking hebben van minimaal een douche behoort tot de meest belangrijke behoeften in het leven. Iedereen moet zich gewoon in de eigen woning kunnen wassen en daar is in de basis een douche voor nodig. Ook de douches behoren dus tot de meest belangrijke en meest onmisbare soorten sanitair. Uiteraard zijn ze er in tal van soorten, van heel basic tot zeer uitgebreid en compleet met massagefuncties.

5. Baden

Het bad kan worden gemist in een woning, al zou niet iedereen dat prettig vinden. Veel mensen geven er de voorkeur aan om ook een bad in huis te hebben, naast de aanwezigheid van een douche. Bad en douche kunnen worden gecombineerd, maar worden vaker gescheiden van elkaar in een badkamer geplaatst. Alle soorten baden vallen onder sanitair. Natuurlijk zijn er tal van varianten, van inbouw tot vrijstaand en van zitbad tot ligbad.

Alle soorten sanitair voordelig online bestellen

Nu u een duidelijk beeld heeft van wat nu precies sanitair is, kunt u natuurlijk ook direct een kijkje nemen in onze webwinkel. Bij ons kunt u veel verschillende soorten sanitair voordelig online bestellen. Uiteraard zorgen wij voor een snelle levering. Laat u inspireren door al onze soorten sanitair en maak uw badkamer, keuken of toiletruimte eenvoudig helemaal naar wens. Heeft u nog vragen over ons sanitair? Voor meer informatie en advies kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

De waardering van www.sanitairkiezer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 934 reviews.