Wastafelkraan Barna matzwart

Wastafelkraan met draaibare hals

 • merk Lilium
 • model Barna
 • kleur matzwart

107,95

 • Binnen 48 uur verzonden
 • Aangetekend en verzekerd verzonden
 • Gemiddelde beoordeling 9.5

Wastafelkraan Barna matzwart


Artikelnummer: Lilium FB Barna, matzwart Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Wastafelkraan, mengkraan, designkraan, opbouwkraan

merk: Lilium

type: Barna

materiaal: messing

kleur: matzwart

bediening: eenhendel

Bijzonderheden van deze wastafelkraan

 • voorzien van Cold Start
 • wastafel kraan met zwenkbare hals
 • mengkraan is voorzien van keramisch binnenwerk
 • opbouwkraan wordt geleverd met alle aansluitbenodigdheden: flexibele slangen en aansluitset
 • er wordt bij deze kraan geen (click-)waste meegeleverd

Maatvoering van deze wastafel kraan

hoogte: 24,5 cm

zie foto

Wat betekent: de kraan is voorzien van Cold Start?

Als uw kraan is voorzien van een zgn. Cold Start (koude start) wil dit zeggen, dat uw kraan koud water geeft als de kraanhendel in de neutrale stand staat als u begint met water tappen. U hoeft bij een wastafelkraan met Cold Start de hendel niet meer 180 graden naar links of rechts te draaien. Bij een keukenkraan gaat de hendel enkel naar boven en naar voren.

Het belangrijkste voordeel van een kraan met Cold Start is energiebesparing. Standaard starten met koud water betekent, dat uw boiler of cv-ketel niet elke keer aanslaat als u water neemt.

Een ander voordeel is dat dit type kraan veiliger is. Hij start nl. met koud water als de hendel in de neutrale stand staat. Voor uw kinderen kunnen hier profijt van hebben!!

Een wastafelkraan uitzoeken

Wie op zoek is naar een kraan voor de wastafel  zal al snel ontdekken dat de keuze in wastafelkranen enorm groot is. Naast ronde wastafelkranen zijn er vierkante wastafelkranen, moderne wastafelkranen, zwarte wastafelkranen, opbouwwastafelkranen en inbouwwastafelkranen. Kiezen kan dus lastig zijn!

De materialen waar de wastafelkranen uit zijn gefabriceerd kunnen ook verschillen. Zo zijn de meeste kranen vervaardigd uit messing ( geel koper) en daarna verchroomd. U kunt ook kiezen voor een kraan in de kleur geborsteld edelstaal of voor een echte rvs-304 kraan. Wie voor design gaat, kiest voor een kraan in kleur: zwart of wit.

Op Sanitairkiezer.nl vindt u vast wel een type kraan dat bij uw wensen past.

Misschien kunnen de volgende aandachtspunten helpen de goede keus te maken:

 1. Welk type kraan voor de wastafel  zoek ik? Als u een wastafel heeft gekocht met daarin een kraangat, heeft u een kraan nodig die op de wastafel gemonteerd wordt. Meestal kiest men  een laag type kraan. Let er op dat de uitloop voldoende ver de wastafel ingaat!  Het water mengt u d.m.v. de hendel aan de kraan of d.m.v. de twee draaiknoppen.
 2. Heeft u een wastafel zonder kraangat of een waskom gekocht dan  is het verstandig een hoge (wastafel-) kraan aan te schaffen. Deze verhoogde kranen hebben een hoogte tussen de 25 en 32 cm. en zijn heel geschikt om achter of naast uw opbouwwastafel te plaatsen. De uitloop is hoog genoeg om boven de waskom uit te komen. Waskommen zijn nl. meestal ongeveer 14 – 15 cm. hoog.
 3. Wie liever een inbouwkraan wil, vindt op Sanitairkiezer.nl zeker wat hij/zij zoekt.

 

 

 

 

 

 

 

wastafelkraan
Wastafelkraan Barna matzwart