Wastafelkraan mengkraan BD Solution rvs-304

Hoge wastafelkraan, modern design

229,95

  • Binnen 48 uur verzonden
  • Aangetekend en verzekerd verzonden
  • Gemiddelde beoordeling 9.5

Wastafelkraan mengkraan BD Solution rvs-304


Artikelnummer: Wastafelkraan BD Solution, 4008990 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Wastafelkraan, mengkraan, opbouwkraan,  kraan t.b.v. wastafel

Merk: BestDesign

  • een mengkraan uit de serie BD Exclusive

Model: Solution

Type: hoog

Kleur: rvs-304

  • kleuren op de foto’s zijn ter indicatie en kunnen in werkelijkheid iets afwijken van de foto
    • Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend

Bijzonderheden van deze wastafelkraan

bediening: eenhendel

materiaal: rvs-304

binnenwerk: keramische schijven

uitloop: ja

draaibare uitloop: nee

waste: nee

monteren: op werkblad/ wastafel

aansluiting: flexibele slangen en aansluitset worden meegeleverd

Maten

Zie foto’s

Wat is RVS-304?

RVS is een mengsel van materialen die hoofdzakelijk  ijzer, chroom, nikkel en koolstof.
Om van roestvast staal (RVS) te kunnen spreken, moet de legering minimaal 10,5% chroom en maximaal 1,2% koolstof bevatten. Chroom zorgt voor de corrosievastheid en koolstof is van invloed op de hardheid van het roestvast staal.

RVS304 is de meest voorkomende RVS- soort en is geschikt voor vele toepassingen.   Het materiaal bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel en heeft een goede corrosiebestendigheid. Daarnaast is dit materiaal goed vervormbaar en lasbaar. RVS304 is niet alleen geschikt voor binnengebruik, maar ook voor buitengebruik, mits het buiten in de regen staat en/of het regelmatig gepoetst en onderhouden wordt.

Sanitair dat uit RVS304 vervaardigd is, heeft een chique en mooie uitstraling.  Iets anders dus dan het veel aangeboden RVS-look. Nadeel is dat producten uit RVS304 duurder zijn.

Een wastafelkraan uitzoeken

Wie op zoek is naar een kraan voor de wastafel  zal al snel ontdekken dat de keuze in wastafelkranen enorm groot is. Naast ronde wastafelkranen zijn er vierkante wastafelkranen, moderne wastafelkranen, zwarte wastafelkranen, opbouwwastafelkranen en inbouwwastafelkranen.

De materialen waar de wastafelkranen uit zijn gefabriceerd kunnen ook verschillen. Zo zijn de meeste kranen vervaardigd uit messing ( geel koper) en daarna verchroomd. U kunt ook kiezen voor een kraan in de kleur geborsteld edelstaal of voor een echte rvs-304 kraan. Wie voor design gaat, kiest voor een kraan in kleur: zwart of wit.

Op Sanitairkiezer.nl vindt u vast wel een type kraan dat bij uw wensen past.

Misschien kunnen de volgende aandachtspunten helpen de goede keus te maken:

  1. Welk type kraan voor de wastafel  zoek ik? Als u een wastafel heeft gekocht met daarin een kraangat, heeft u een kraan nodig die op de wastafel gemonteerd wordt. Meestal kiest men  een laag type kraan. Let er op dat de uitloop voldoende ver de wastafel ingaat!  Het water mengt u d.m.v. de hendel aan de kraan of d.m.v. de twee draaiknoppen.
  2. Heeft u een wastafel zonder kraangat of een waskom gekocht dan  is het verstandig een hoge (wastafel-) kraan aan te schaffen. Deze verhoogde kranen hebben een hoogte tussen de 25 en 32 cm. en zijn heel geschikt om achter of naast uw opbouwwastafel te plaatsen. De uitloop is hoog genoeg om boven de waskom uit te komen. Waskommen zijn nl. meestal ongeveer 14 – 15 cm. hoog.
  3. Wie liever een inbouwkraan wil, vindt op Sanitairkiezer.nl zeker wat hij/zij zoekt.

 

 

 

 

 

wastafelkraan
Wastafelkraan mengkraan BD Solution rvs-304