Wat is gunmetal en waarom is gunmetal sanitair zo populair?

Gunmetal sanitair blijft ongekend populair, maar wat is gunmetal nu precies? Veel mensen hebben inmiddels wel opgemerkt dat de keuze steeds vaker op gunmetal sanitair valt, voor bijvoorbeeld de badkamer of de keuken. Toch is het lang niet voor iedereen duidelijk wat dit nu precies voor materiaal is. Sanitairkiezer geeft antwoord op de vraag ‘Wat is gunmetal?’ en vertelt u waarom dit materiaal nu zo populair is.

Steeds meer soorten gunmetal sanitair

Gunmetal sanitair behoort inmiddels al een tijdje tot de absolute trends voor badkamers en keukens. De mogelijkheden op het gebied van gunmetal sanitair breiden zich dan ook steeds verder uit. Wanneer u interesse heeft in gunmetal sanitair, dan kunt u eigenlijk al het sanitair in dit materiaal aanschaffen, van losse kranen voor in de keuken tot een complete inbouw doucheset. Het assortiment wordt steeds groter en ook dit wordt uiteraard veroorzaakt door de steeds verder toenemende populariteit van gunmetal sanitair. Maar, want is gunmetal voor materiaal?

Wat is gunmetal sanitair eigenlijk?

Er gaan veel verhalen de ronde over wat gunmetal nu precies is. De naam van het materiaal geeft eigenlijk aan dat we het hier hebben over het metaal dat wordt gebruikt voor het vervaardigen van pistolen, of vuurwapens, maar is dit echt zo? De naam van het materiaal is afkomstig uit het verleden, omdat het overeenkomt met het materiaal dat ook werd toegepast voor het maken van munitie in vroegere tijden. In deze tijd is dit niet meer het geval en wordt het materiaal vooral in de industrie gebruikt, veelal in industriële machines met tandwielsystemen. Gunmetal is hier zeer geschikt voor, omdat het om een extreem hard en sterk materiaal gaat.

Is gunmetal een soort koper?

De kleur van gunmetal wordt vaak omschreven als koper, maar dit betekent zeker niet dat het materiaal volledig uit koper bestaat. Wel is dit het hoofdbestanddeel van gunmetal, dat voor 88 procent uit koper bestaat. Hier is 2 procent zink aan toegevoegd en de laatste 10 procent wordt gevormd door tin. Deze combinatie van drie materialen vormt dus samen wat we kennen als het materiaal gunmetal. Het is ook deze combinatie die ervoor zorgt dat het materiaal er niet precies hetzelfde uitziet als koper. De kleur van koper wordt vaak geassocieerd met oudere tijden, met nostalgie, terwijl gunmetal wordt gezien als een materiaal dat echt van deze tijd is.

Waarom is gunmetal sanitair zo populair?

Als het om sanitair gaat, dan willen we eigenlijk vooral een combinatie van twee zaken. We hebben het dan over uitstraling en onderhoudsvriendelijkheid. U wilt dat uw sanitair er mooi uitziet én dat het ook makkelijk schoon te houden is. Dit is precies wat gunmetal is. Het heeft een unieke uitstraling die perfect past bij moderne stijlen, zoals betonlook en de industriële stijl. Daarnaast is gunmetal sanitair heel eenvoudig schoon te houden. Er ontstaan geen watervlekken op het materiaal en ook zeeprechten hechten zich niet aan gunmetal. Ook hoeft u niet bang te zijn voor zichtbare vingerafdrukken, want ook dit tafereel is uitgesloten bij gunmetal sanitair. Dit maakt het schoonhouden van dit sanitair tot een fluitje van een cent.

Ontdek zelf waarom gunmetal sanitair zo populair is

We kunnen u natuurlijk alles vertellen over de belangrijke voordelen van gunmetal sanitair, maar uiteindelijk is het natuurlijk altijd beter om deze voordelen zelf te ervaren. U zult zeker blij zijn met uw gunmetal sanitair, zeker als u merkt dat het materiaal mooi is én zeer eenvoudig schoon te houden is. Natuurlijk kunt u bij ons al uw hoogwaardige sanitair van gunmetal kopen. Wilt u eerst meer informatie of advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

De waardering van www.sanitairkiezer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 936 reviews.