Wastafelkraan Slim met coldstart gunmetal

Wastafelkraan Slim inbouw

 • merk Wiesbaden
 • type Caral Slim
 • kleur gunmetal
 • door ons compleet met binnenwerk geleverd

297,95

 • Binnen 48 uur verzonden
 • Aangetekend en verzekerd verzonden
 • Gemiddelde beoordeling 9.5

Wastafelkraan Slim met coldstart gunmetal


Artikelnummer: Caral Slim-gunmetal-29.7165+29.7160 Categorie: Tag:

Beschrijving

Wastafelkraan, mengkraan, inbouwkraan, wastafel kaan inbouw

merk: Wiesbaden

type: Slim

model: inbouwkraan

materiaal: messing

kleur: gunmetal

 • de kleur op de foto’s is bij benadering. In werkelijkheid kan de kleur iets afwijken.
 • ons advies bij de aanschaf van sanitairartikelen in kleur: koopt u alle artikelen van hetzelfde merk. Iedere fabrikant heeft nl. zijn eigen kleur. Vaak verschillen artikelen van verschillende leveranciers van kleur en passen niet bij elkaar.

Bijzonderheden van deze wastafelkraan

merk: Wiesbaden

type: Caral Slim

typel: inbouwkraan

bediening: eenhendel

voorzien van cold start: ja

materiaal: messing

kleur: gunmetal

binnenwerk: keramisch

uitloop: ja

draaibare uitloop: nee

waste: nee

monteren: inbouw in wand

levering: mengkraan wordt compleet geleverd met binnenwerk, dus de u betaalt niets extra’s

Maten van dit product

zie foto’s

Montagehandleiding voor dit artikel

Caral wastafelkraan inbouwen

Wat betekent: de kraan is voorzien van Cold Start?

Als uw kraan is voorzien van een zgn. Cold Start (koude start) wil dit zeggen, dat uw kraan koud water geeft als de kraanhendel in de neutrale stand staat als u begint met water tappen. U hoeft bij een wastafelkraan met Cold Start de hendel niet meer 180 graden naar links of rechts te draaien. Bij een keukenkraan gaat de hendel enkel naar boven en naar voren.

Het belangrijkste voordeel van een kraan met Cold Start is energiebesparing. Standaard starten met koud water betekent, dat uw boiler of cv-ketel niet elke keer aanslaat als u water neemt.

Een ander voordeel is dat dit type kraan veiliger is. Hij start nl. met koud water als de hendel in de neutrale stand staat. Voor uw kinderen kunnen hier profijt van hebben!!

Een wastafelkraan uitzoeken

Wastafelkranen zijn niet alleen functionele elementen in de badkamer, maar ook stijlvolle accessoires die een belangrijke rol spelen in het hele ontwerp van de ruimte. Let u maar eens op: als u een badkamer binnenstapt, vallen de geplaatste kranen meteen op. Omdat er verschillende soorten wastafelkranen te koop zijn, is het belangrijk om de kenmerken en voor- en nadelen van elk type te weten om de juiste keuze te maken voor uw  badkamer.

Wij zetten daarom in onderstaande gids de voor- en nadelen van de verschillende soorten kranen op een rij.

 1. Inbouwkranen: Inbouwkranen worden direct in de muur gemonteerd, waardoor een strak en minimalistisch uiterlijk ontstaat. Voordeel: de kraan is eenvoudig schoon te maken en ruimtebesparend. Nadeel: de installatie van dit type wastafelkraan vereist deskundigheid en kan duur zijn.
 2. Opbouwkranen: Deze kranen worden boven de wastafel gemonteerd en zijn verkrijgbaar in diverse stijlen. Voordeel: eenvoudige installatie en ruime keuze in ontwerpen. Nadeel: sommige modellen kunnen meer schoonmaakwerk vereisen.
 3. Wandkranen: Wandkranen hangen aan de muur en bieden een unieke uitstraling. Voordeel: gemakkelijk schoon te maken en zorgt voor een opgeruimd aanrecht. Nadeel: beperkte plaatsingsmogelijkheden.
 4. Infraroodkranen: Met bewegingssensoren reageren deze kranen op handbewegingen, wat hygiënisch is. Voordeel: touchless bediening en waterbesparing. Nadeel: afhankelijk van elektriciteit en duurder in aanschaf.
 5. Koudwaterkranen: Dit type wastafelkraan geeft alleen koud water en is ideaal voor kleine wastafels.Ze worden meestal op of naast fonteintjes in de toiletruimte eplaatst Voordeel: energiezuinig en eenvoudig in gebruik. Nadeel: beperkt comfort in koude weersomstandigheden.
 6. Thermostatische kranen: Deze wastafelkranen handhaven een constante watertemperatuur en voorkomen schommelingen. Voordeel: veilig en comfortabel, vooral voor gezinnen. Nadeel: duurder in vergelijking met standaardkranen.
 7. Tweegreepskranen: Met aparte hendels voor warm en koud water bieden tweegreepskranen nauwkeurige controle over de watertemperatuur. Voordeel: traditionele uitstraling en gebruiksgemak. Nadeel: mogelijk minder nauwkeurige temperatuurregeling.

Bij het kiezen van een wastafel kraan is het belangrijk om rekening te houden met persoonlijke voorkeuren, de beschikbare ruimte en het budget. Het type kraan dat u kiest, kan niet alleen de functionaliteit van de badkamer beïnvloeden, maar ook de algehele esthetiek ervan verbeteren. Weeg de voor- en nadelen zorgvuldig af om een weloverwogen beslissing te nemen en uw badkamer te voorzien van de perfecte finishing touch.

 

 

 

 

wastafelkraan
Wastafelkraan Slim met coldstart gunmetal