Badkamer groter laten lijken

Een badkamer groter laten lijken dan deze in werkelijkheid is: veel mensen vinden het lastig. Toch hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn. Met wat slimme aanpassingen kan zelfs de kleinste badkamer ruimtelijk ogen. Sanitairkiezer geeft u 5 praktische tips om de badkamer optisch groter te laten lijken.

 

1. Kies voor een inloopdouche

Een inloopdouche is op de eerste plaats natuurlijk heel praktisch. Kleine kinderen kunnen er makkelijker in gewassen worden en senioren kunnen er makkelijker in stappen. Dit zijn slechts enkele voordelen van de inloopdouche. Een ander voordeel van de inloopdouche is wel dat deze goed in te zetten is om de badkamer groter te laten lijken, zeker wanneer u kiest voor een exemplaar met glazen wanden.

 

2. De badkamer groter laten lijken met de tegels

Er wordt vaak te weinig aandacht besteed aan het effect van tegels op de betreffende ruimte. Veel mensen kiezen voor de tegels die zij het mooist vinden – en dat is natuurlijk heel logisch – maar zij kijken onvoldoende naar het formaat van de tegels. Een klein tegeltje kan er fantastisch uitzien in een winkel, maar kan in de badkamer een totaal verkeerd effect hebben. Hoe kleiner de tegel is, hoe kleiner de badkamer lijkt. Wilt u de badkamer ruimer laten lijken? Kies dan voor zo groot mogelijke vloer- en wandtegels.

 

3. Plaats een badkamermeubel

Planken aan de wand werken ruimtebesparend. Dat is een feit. Helaas is het ook een feit dat volle planken aan de muren zorgen voor een optisch verkleinend effect. Wanneer alle verzorgings- en douchespullen op planken staan, in het zicht, dan toont de badkamer ineens veel kleiner. Dit kan opgelost worden met een badkamermeubel met praktische opbergruimte. U haalt makkelijk alle producten uit het zicht, waardoor de badkamer direct een stuk groter lijkt.

 

4. De badkamer groter laten lijken met kleuren

Kleur kan heel veel doen in de badkamer. Het is op de eerste plaats natuurlijk altijd belangrijk dat de kleur van de badkamer goed past bij uw persoonlijke smaak. De sfeer is bepalend voor de uiteindelijke kwaliteit van ieder douchemoment. Wel is het goed om hierbij rekening te houden met de weerkaatsing van licht. Hoe meer licht er wordt weerkaatst, hoe groter de badkamer lijkt. U kunt de badkamer eenvoudig groter laten lijken door vooral gebruik te maken van lichte kleuren.

5. Slim gebruik van spiegels

Spiegels kunnen de badkamer in een handomdraai groter laten lijken. Hoe groter de spiegel, hoe groter het effect. Dit heeft natuurlijk te maken met de weerspiegeling, maar anderzijds ook met de optimale weerkaatsing van licht. Met spiegels laat u de badkamer niet alleen groter lijken, maar deze wordt direct ook een stuk lichter. Dit verbetert direct de sfeer in de badkamer.

 

Creëer uw ideale badkamer

Als er één misverstand over badkamers is, dan is het wel dat kleine badkamers nooit ideaal te maken zijn. Door praktisch te werk te gaan kan iedere badkamer worden omgetoverd tot een mooie, sfeervolle en functionele badkamer die van alle nodige gemakken voorzien is. Natuurlijk kunt u bij Sanitairkiezer de nodige producten en materialen eenvoudig online bestellen. Heeft u nog vragen of wilt u een persoonlijk advies? Neem dan gerust eens contact met ons op.

2 antwoorden
 1. Marie
  Marie zegt:

  Je kan optisch veel bereiken door bepaalde kleuren of structuren te vermijden. Wij hebben onze badkamer ook laten renoveren en daarbij veel lichte materialen en kleuren gebruikt. Onze loodgieter gaf ons deze tip en heeft ook geholpen met het installeren van onze nieuwe douche.

  Beantwoorden
 2. irene
  irene zegt:

  Glas, lichte kleuren en zacht licht, was het advies van onze badkamerinstallateur. Daar hebben we ons aan gehouden. Mijn vrouw heeft twee spiegels tegenover elkaar gehangen. Dat geeft een erg vreemd, maar ook heel kosmisch effect. En het werkt zeker erg verruimend.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *