5 leuke toilet weetjes over het kleinste kamertje

De toiletruimte behoort tot de minst sfeervolle ruimten in huis. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat bijna 70 procent van de Nederlandse huishoudens totaal geen aandacht besteedt aan toiletstyling. Kortom, we hebben (bijna) allemaal een saai en sfeerloos toilet! Zonde, want we brengen gemiddeld toch 1.000 dagen van ons leven door in deze ruimte. Leuk om te weten, toch? Sanitairkiezer biedt u nog 5 van dit soort leuke toilet weetjes!

1. Bijna 100 toiletrollen per jaar

In het ene huishouden wordt er wel 7 dagen met één toiletrol gedaan, terwijl het andere huishouden maar anderhalve dag met een rolletje doet. Wanneer we kijken naar het gemiddelde, dan zien we dat we in Nederland bijna 100 toiletrollen per jaar verbruiken in een doorsnee huishouden. Verreweg de meeste mensen maken gebruik van een complete toiletset in het toilet, waaronder een toiletrolhouder, maar verder wordt er niet gedacht aan leuke accessoires voor de toiletruimte.

2. De meeste heren gaan zitten

Het grootste deel van de vrouwen denkt dat de heren altijd staand plassen, maar in de praktijk blijkt niets minder waar. Meer dan de helft van de mannen, namelijk 55 procent, kiest ervoor om zittend te plassen. Overigens geldt dit alleen voor de toiletbezoeken in eigen huis, want buiten de deur blijven zij liever staan. Meer dan 9 op de 10 mannen geven toe dat zij weleens verkeerd mikken wanneer zij staand plassen.

3. Vrouwen zijn schoner op het toilet

Het zijn over het algemeen de dames die de toiletruimte beter onderhouden. Een wandcloset in een woning met uitsluitend mannelijke bewoners wordt minder vaak schoongemaakt dat wanneer er enkel dames in huis zijn. Bij huishoudens waarin zowel heren als dames aanwezig zijn is het schoonmaken van het toilet in meer dan 85 procent van de huishoudens de taak van de vrouw(en). Gemiddeld wordt de toiletruimte 10 keer per maand schoongemaakt.

4. Zo’n 25 liter water per dag

We hebben eigenlijk niet zo in de gaten hoeveel water er eigenlijk wordt weggespoeld na ieder toiletbezoek. Dit is veel meer dan de meeste mensen denken. In het gemiddelde Nederlandse huishouden wordt er een kleine 25 liter water per dag weggespoeld. Dit is nog exclusief het water dat gebruikt wordt aan de eventueel aanwezige toiletwastafel in de ruimte. We hebben het dus echt alleen over het water dat verbruikt wordt bij het doorspoelen van het toilet.

5. We vervelen ons niet op het toilet

Vroeger, voor de komst van mobiele telefoons en tablets, namen we hooguit eens een tijdschriftje mee naar het toilet om te kunnen ontspannen. Tegenwoordig vermaken wij ons op heel andere manieren op het toilet. We spelen een spelletje online, we beantwoorden de mail en we telefoneren soms zelfs wanneer we op het toilet zitten. We vervelen ons dan ook niet in de toiletruimte. Overigens blijkt ook dat meer dan de helft van de toiletbezoekers in openbare toiletten de spiegels gebruikt om de eigen lach te bewonderen.

Breng wat sfeer in het toilet!

We brengen dan over het algemeen niet zo heel veel tijd achtereen door in de toiletruimte, maar alles bij elkaar opgeteld zitten we er toch best wel lang. Juist daarom is het een goed idee om de toiletruimte sfeervol te maken. Dit draagt ook bij aan het vinden van de nodige ontspanning op het toilet. Bij Sanitairkiezer kunt u de meest uiteenlopende accessoires voor het kleine kamertje vinden. Wilt u advies en informatie? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

De waardering van www.sanitairkiezer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 936 reviews.