Is camping sanitair veilig of niet?

Is camping sanitair veilig om te gebruiken tijdens uw verblijf op de camping of kunt u beter zelf de nodige extra maatregelen nemen? Veel mensen blijven dit jaar in eigen land. Een aardig deel van deze vakantiegangers kiest ervoor om de vakantie door te brengen op een camping. Een campingvakantie is wellicht anders dan gewoonlijk voor velen, maar uiteindelijk kan iedereen zo toch een beetje genieten van dat ‘weg van huis’-gevoel. De grote vraag voor velen is dan ook wel: ‘Is het gebruik van camping sanitair veilig of niet?’ Sanitairkiezer gaat hier verder op in.

Is camping sanitair veilig? Goede vraag!

Op de vraag of camping sanitair veilig is of niet, uiteraard met het oog op corona, is er helaas niet. Iedere camping heeft de vrijheid om zelf invulling te geven aan de gestelde maatregelen. De ene camping doet dit een stuk beter, met corona-proof sanitair, dan de andere. Zo zijn er campings die ervoor zorgen dat de sanitaire hokjes minimaal eens per half uur schoon worden gemaakt, dat er niet meer dan een maximaal aantal personen tegelijk in de gebouwtjes aanwezig is en dat er ook in de gebouwen voldoende afstand van elkaar wordt gehouden. Anderzijds zijn er ook campings die veel minder aandacht besteden aan reiniging en controle. Een deel van de campings heeft besloten om de verantwoording volledig bij campinggasten neer te leggen.

Enkele voorbeelden uit de praktijk

Natuurlijk benoemen we graag enkele voorbeelden uit de praktijk. Een camping in Renswoude heeft alle grote evenementen voor dit seizoen uitgesteld tot volgend jaar en zorgt voor een maximale inzet van schoonmaakmedewerkers voor de sanitaire voorzieningen. Niet alle gebouwen zijn geopend, zodat de controle goed kan worden gehandhaafd. Een camping in Veldhoven/Eersel is in het voordeel ten opzichte van veel andere campings, vooral door een keuze die al meer dan 25 jaar geleden werd gemaakt. De minicamping besloot namelijk privé sanitair te realiseren voor elke standplaats. Het privé sanitair voor de standplaatsen bevindt zich wel in één groot gebouw. Hiervoor zijn de nodige maatregelen genomen, zodat er ook bij de entree geen problemen of risico’s ontstaan.

Sommige gasten zorgen zelf voor extra veiligheid

De 73-jarige Jan Willem Pol is al jaren een echte kampeerder. Zijn caravan staat ook tijdens de coronacrisis gewoon op de camping, op de hoek van het sanitaire gebouw. Hij merkte dat bezoekers van het sanitaire gebouw soms vlak achter zijn rug langs liepen. Hierop besloot hij actie te ondernemen. Hij plakte een sticker met de tekst ‘coronavrije zone’ op zijn voortent en legde een rood-witte ketting aan rond zijn plaats, zodat mensen daar netjes buiten zouden blijven. Dit doen de campinggasten ook en zo zorgt Jan Willem voor zijn eigen stukje extra veiligheid. Andere gasten pakken het dit jaar gewoon iets anders dan anders aan. Zij laten de vouwwagen of caravan zonder eigen sanitair thuis en huren op de camping een stacaravan of chalet met eigen sanitair.

Maak zelf uw camping sanitair veilig

Wilt u dit jaar de vakantie vieren op een camping, maar bent u bang om gebruik te maken van het openbare sanitair? Dan is er gelukkig een makkelijke oplossing. U kunt namelijk ook gebruik maken van een Private Outhouse, waarmee u profiteert van uw eigen privé sanitair. Met een Private Outhouse hoeft u geen risico’s te nemen met camping sanitair waar alle campinggasten gebruik van maken, maar kunt u gewoon genieten van uw eigen sanitair bij uw tent, caravan of vouwwagen. Wilt u meer weten over de Private Outhouse? Neemt u dan gerust contact met ons op.

De waardering van www.sanitairkiezer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 946 reviews.